Etichete

, , , ,

1. Probabil ai observat ca in momentul in care cineva casca tu vei reproduce gestul respectiv inconstient sau daca o persoana este absorbita de ceea ce tu spui iti va copia mimica fetei involuntar. Asta pentru ca aproximativ 90% din totalitatea muschilor fetei sunt muschi imitatori (imita ceea ce vad).

2. Zambetul proiecteaza in creier o stare de bine prin eliberarea de endorfine, ceea ce ne va induce nevoia de a zambi. Zambetul creat constient va atrage dupa sine un zambet inconstient.

Daca suprapunem cele doua informatii ajungem la concluzia ca: zambetul  este cea mai periculoasa boala cu transmitere vizuala.

Zambeste dimineata pentru ca te intalnesti cu soarele, zambeste la pranz pentru ziua ce o traiesti, zambeste seara pentru ca te reintalnesti cu cei dragi. Trateaza momentele tensionate cu zambetul pe buze si ai sa vezi cum anihilezi starea de disconfort care altfel ar fi crescut ca un bulgare de zapada. Avem monstruosul obicei de a ne consuma energia cu nimicuri pe care le putem sterge din mintea noastra doar cu un zambet. Problemele zilnice cer actiuni pentru a fi rezolvate nu tortura psihica.

 Zambetul starneste in fiecare dintre noi inconstient optimismul, este unul dintre pilonii succesului, este punctul de pornire al schimbarilor majore si este unul dintre motivele unei vieti sanatoase.

Zambetul este un gest nativ, sugarii il schiteaza atunci cand se afla in prezenta parintilor sau simt siguranta emotionala si fizica. Exista in noi insa il inecam zi de zi in dialogul nostru interior. Nu e nevoie de alcool, droguri sau bani ca sa zambesti. Urmareste-i pe ceilalti cum zambesc cand vad un bebelus zambind sau cand vad ceva haios. Exista in noi in permanenta insa il eliberam doar atunci cand gasim stimuli exteriori care sa ne provoace bucuria de a trai. Zambetul e asemenea salutului din cap pe care il acordam persoanelor cunoscute, insa diferenta este ca surasul trezeste o anumita stare interioara. Da-l mai departe si il vei primi inapoi atunci cand vei avea nevoie de el mai mult. Nu e finit, insa daca il renegam o sa ajungem sa nu-l mai percepem sau sa nu-i mai simtim insemnatatea. Purtam masti in fiecare ipostaza in care ne aflam pe parcursul vietii insa de sub fiecare e musai sa se zareasca un suras.

Muschii fetei se contracta astfel incat microexpresiile rezultate se vor transmite persoanelor cu care interactionezi reprezentand prima forma de conexiune emotionala intre oameni deci conecteaza-te la starea celuilalt prin 🙂

Zâmbetul este fericirea care se află chiar sub nasul tău.

E cazul sa aduc si un contraargument: Zambind faci riduri.

Se spune ca fiecare rid e semnul ca acolo a fost un zambet. 

De altfel sunt necesare 100.000 de zambete pentru aparitia un rid, dar un zambet face cat 1000 de cuvinte. Fa tu calculele unui rid.

In functie de semnificatia nonverbala a unui zambet, exista:

  • zambetul de complezenta – cel care formeaza riduri doar la colturile gurii,
  • zambetul sincer – cel care formeaza riduri si la coada ochiului

Zambeste cu chipul, zambeste cu sufletul, zambeste cu mintea.

DESCOPERA-TE!

PAREREA TA ESTE IMPORTANTA atat pentru mine cat si pentru ceilalti cititori ai acestui blog.

Lasa un comentariu mai jos.

Reclame