Etichete

, , , , , , , , , , ,

Te-ai gandit vreodata ce e real si ce nu, ce e bine sa faci si ce nu?

Sanatatea mentala, general acceptata de oameni, presupune de fapt suprapunerea propriei identitati peste valorile actuale ale societatii.

Inca din momentul crearii primului trib de oameni a existat asa zisa autoritate, indiscutabil sanatoasa psihic, care guverna principiile tribului: la oameni era seful de trib, la lupi este masculul alfa, la maimutele bonobo este femela dominanta.

Cu alte cuvinte societatea este un SISTEM. Pentru ca niciodata nu a existat interesul ca oamenii sa se manifeste liber si sa-si dezvolte abilitatile si capacitatile psihice pana la excelenta, abaterea de la regulile sistemului presupunea moarte sau eliminarea din sistem.

La momentul existentei fizice a lui Iisus oamenii luau in deradere credinta lui pentru ca nu traisera experientele pe care el le propunea si atunci creierul lor le percepea ca aberatii, iluzii, boli mentale. Dar astazi crestinismul este religia accepta si sustinuta in foarte multe tari de foarte multi oameni. Acum doua mii de ani l-am considerat nebun iar acum il consideram fiul lui Dumnezeu. Deci care e realitatea? Noi suntem nebuni sau ei au fost nebuni? Stiu ca multi oameni se uita la filme cu Iisus sau citesc carti despre Iisus si dezaproba ba chiar critica societatea de atunci si convingerile societatii dar hai sa facem un exercitiu de imaginatie.

Oamenii erau manipulati la scara larga atunci in aceeasi masura ca si acum. Oamenii nu aveau perceptie inca despre crestinism, nu cunoasteau inca ideea. Daca tu ai fi trait atunci crezi ca ai fi imbratisat ideile lui Iisus pe parcursul vietii lui? Eu cred ca multi dintre noi am fi facut parte din multimea care arunca cu pietre in el, pentru ca trebuie sa facem parte din sistem ca sa ne consideram normali si sa ne simtim acceptati. Eliminarea din sistemul numit societate e cea mai grava pedeapsa pentru psihicul uman. Am luat ca exemplu povestea cu Iisus pentru ca diferenta dintre emblema lui de atunci si cea de acum sunt diametral opuse.

Daca un nebun, cum era considerat atunci Iisus, a ajuns Mantuitorul astazi de ce nu ar ajunge Gregorian Bivolaru, nebunul de acum, Mantuitorul peste o mie de ani? Spun nebunul de acum pentru ca asta e perceptia majoritatii, nu a tuturor, despre el. Vorbeste despre liniste sufleteasca, are adepti, este controversat, este judecat, are simboluri deci poate fi peste o mie de ani Mantuitorul. Crestinismul este religia recenta la care se raporteaza lumea moderna. Asta nu inseamna ca a fost singura cu o influenta atat de mare in istorie.

Adevarul difera in functie de perioada? Foarte multi oameni sunt ortodocsi, catolici sau adventisti doar pentru ca s-au nascut in familii cu convingerile respective, pentru ca le-a fost insuflata apartenenta la aceasta religie si pentru ca mediul, scoala, prietenii si mai nou internetul i-a facut sa creada ca religia lor e cea mai buna. La fel cred si musulmanii despre religia lor, si budistii si sintoistii. Crezi ca fiecare religie ia nastere intr-o anumita zona a lumii din cauza vremii, a reliefului sau a raurilor? Religia care a existat intr-o anumita zona va continua sa se perpetueze. Nu e religia ta cea mai buna! Nu tu esti real si restul sunt falsi! Toate religiile spun: Fa bine! Atunci poate realitatea din toate religiile sunt faptele de bine si nu diferentele dintre religii.

REALITATEA este un concept obiectiv sau unul subiectiv?

Exista un cadru larg in care fiecare trebuie sa ne adaptam si sa acceptam si lucrurile care ni se par anormale?

Sau realitatea este individuala este curtea noastra cu care ne-am obisnuit, in interiorul careia ne simtim bine pentru ca o cunoastem si stim la ce sa ne asteptam?

DESCOPERA-TE!

PAREREA TA ESTE IMPORTANTA pentru mine. Unde consideri ca se termina realitatea pentru tine?

Reclame