Etichete

, , , , , , , , , , ,

Lipsa de incredere in propriile forte reprezinta baza neputintei si fricii de esec. Din varii motive ne construim temeinic o serie de iluzii pe parcursul existentei noastre care ne spun: Eu nu pot! Nu sunt destul de bun! Sunt prea batran! Nu am timp, experienta, bani. NU NU NU.

Sunt oameni care n-au nimic din ceea ce-si doresc desi au toate resursele necesare. Sunt altii care n-au avut resursele necesare si au ajuns sa aibe tot ce-si doresc fiindca au avut atitudine. Au stiut ca au dreptul sa fie fericiti, sa ajunga unde isi doresc si ca merita in aceeasi masura ca oricine altcineva; e doar e chestiune de alegere si implicare. Ai forta in tine mult mai mult decat crezi. Cand te simti neputincios te-ai gandit ca poate asa te vezi tu iar poate ceilalti te vad de fapt puternic? Sau daca te vad si ei neputincios poate i-ai convins tu sa te vada asa. Nu stii ce poti pana nu incerci. Nu stii ce poti sa faci pana nu ajungi unde iti doresti.

Nu conteaza cat dureaza si nu conteaza la ce renunti ci conteaza ca esti pe drumul spre a ajunge unde vrei sa fii. Cat timp iti urmezi visul scopul e atins fiindca rezultatul este in fata taAsta este cea mai mare motivatie.

Ai habar ce poti face? Uite un exemplu:

GHIOCELUL. De ce il apreciem? De ce ne place?

Pentru ca e mare si frumos si colorat si mirositor? Nici gand! Felul cum arata e departe de ideea de frumusete a unei flori. El apare atunci cand alte flori nu reusesc sa razbata. El se lupta cu zapada si frigul si gerul si infloreste. El, indiferent cum arata este mai puternic si mai incapatanat, mai ambitios decat oricare alte floare. Ne place pentru ca dupa o lunga perioada in care am vazut doar flori de sera odata cu venirea primaverii e primul care ne aduce aminte de vremea frumoasa, de vara, de verde, de mirosul naturii.

Admiram atitudinea lui si nu felul cum arata.

Acum, gandeste-te ca ghiocelul ar aparea mult mai tarziu in an in conditii prielnice de temperatura, sol si conditii meteo. Daca nu ar fi presat de natura sa ramana sub pamant si s-ar bucura in aceeasi masura de aceleasi conditii ca si bujorul, laleaua sau trandafirul cum ar arata el? Ar fi mai mare, mai colorat si cu miros mai puternic? Tine minte! In conditiile in care el apare celelalte flori nu sunt capabile sa rasara.

Faptul ca unii au ajuns unde isi doresc si sunt fericiti nu inseamna ca le-a fost usor, nici ca au stiut care e drumul pana acolo si nici ca ar fi stiut vreun secret pe care tu nu il stii. Tot ce au facut a fost primul pas. Urmatorii vin de la sine. Totul se leaga.

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim. – Albert Einstein

Invata de la ghiocel, invata de la natura si intelege natura umana. Nu ai habar ce poti face. Nu lasa pe nimeni sa decida daca TU POTI sau nu.

Inca un exemplu din natura de ceea ce poti face atunci cand ai atitudinea corecta:

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=fvwp&v=4qytKf2hiOo

DESCOPERA-TE!

PAREREA TA E IMPORTANTA pentru mine.

Povesteste-mi cum ai fost tras inapoi de la planurile si visele tale.

Reclame