Etichete

, , , , , , , , , , , , , , ,

Scopul nostru individual este de A ADUNA. Fiecare are o sensibilitate emotionala crescuta fata de ceva anume, acel ceva care il face sa se simta in siguranta, evoluat, implinit.

Sunt doua tipuri de valori pe care le poti obtine pe parcursul vietii :

Exterioare (satisfac nevoile in societate)

Interioare (pentru mine, despre mine)

Baza spiritului uman este inchisa in triunghiul ale carui laturi sunt reprezentate de siguranta materiala, siguranta emotionala si siguranta statutului. Sunt limitele maxime atinse de animale si minimele de la care porneste umanitatea. Pentru noi sunt primare, sunt sustinute de creierul reptilian, insa nesatisfacerea lor inseamna frustrare, esec si implicit moarte spirituala. Blocajul la nivelul lor nu permite atingerea treptelor superioare ale dezvoltarii umane. Deci ceea ce toti adunam, dar nu pentru toti inseamna totul, sunt: banii, relatiile si statul profesional.

Acum intreaba-te:  Ceea ce cumpara banii tai te face mai bun?  Esti intr-o relatie pentru ca evoluezi in ea? Te simti fericit cu statutul tau?

Banii in sinea lor nu au valoare ci ceea ce faci cu ei iti aduce sau nu valoare. Valoarea o aduc oamenii cu care petreci timpul, locurile pe care la vizitezi, faptele pe care le savarsesti, gesturile care raman si imaginea pe care ti-ai creat-o. Oamenii din jurul tau sunt ca niste carbuni toti ard dar nu toti pot deveni diamante. Numarul prietenilor sau a partenerilor nu e important daca valoarea lor interioara este zero pentru ca infint X 0 = 0. Profesia este baza de implinire economico-sociala si spirituala pentru fiecare dintre noi doar ca de multe ori profesia e doar un JOB si nu un mod de viata. Suntem tot ceea ce adunam in viata noastra, tot ceea ce permitem, acceptam sau ignoram.

Dezvoltarea la maxim a sinelui va atrage succesul in toate planurile personale.

Nimic din ceea ce aduni in exteriorul tau nu te va reprezenta permanent, nu-ti va reda sanatatea, nu te va face mai destept, mai abil sau mai increzator si cu cat aduni mai mult in exteriorul tau cu atat vei fi mai DEPENDENT de ele.

Cel mai important lucru de pe pamant pentru fiecare dintre noi sunt propriile noastre persoane.

Investitia in mine este cea mai scumpa investitie (resurse de timp, energie, bani, modificarea valorilor) si necesita cel mai mult timp (toata viata). Toate resursele de care ai nevoie pentru a atinge treptele superioare ale umanitatii nu sunt in exterior. Nu sunt reprezentate de banii adunati, de casa, de copii, de partener de viata si nici macar de denumirea postului.

Ci sunt in noi :

suntem cei mai importanti in viata noastra dar ne acordam cea mai mica atentie

– suntem centrul universului nostru si ne asezam la periferie;

– ajungem sa atingem culmile succesului si ne bucuram cu firimituri;

– avem nevoie de fizic pentru a trai mult si il tratam ca pe un sac de gunoi;

– avem nevoie de un spirit bogat in emotii si ne-am obisnuit sa traim doar cu regret si placere imediata;

– vrem sa avem creativitate, inspiratie, imaginative pentru a fi genii si raspundem obedientii la cererile societatii.

Adesea oamenii sunt tentati sa acorde atentie lucrurilor exterioare fiintei lor, si ajung ingropati atat la mod propriu cat si la figurat de valori materiale pentru ca in felul asta mediul ambient creat va imprima valoare asupra lor. Si toate resursele de timp, efort fizic si psihic, energie spirituala si valoare intrinseca sunt orientate spre achizitionarea de valori masurabile. Balanta dintre plasma-carti, locuinta-calatorii sau haine-cursuri(educatie) va inclina evident catre primele enumerate pentru ca ele aduc valoare imediata, vizibila si in conformitate cu standardele celorlalti.

DAR

Exista un singur lucru in viata : TU si TOT ceea ce poti sa introduci productiv in TINE.

Alege un fizic sanatos, scapa de sentimentele negative, cauta creativitatea, construieste-ti relatii superioare cu oamenii. ADUNA-TE si ADUNA tot ceaa ce e mai bun in viata pentru tine, nu pentru societate.

In viata ne identificam cu diferite concepte: cu o echipa de fotbal, cu masina, cu un actor, un partid.  Insa nici una din ele nu te reprezinta pe tine din doua motive:

– Nu esti tu fizic, evenimentele ce vor urma nu te definesc si nici nu ar trebui sa te defineasca pe tine deloc. Faci parte din ceva anume si depui efort pentru a fi eficient insa nu esti tu. Disparitia entitatii respective (masina, caine, club de fotbal etc) nu reprezinta disparitia propriei identitati;

– Nu esti raspunzator pentru erorile din sistemul cu care te identifici. Numele, reputatia sau valoarea ta nu trebuie incrucisate cu ceva asupra caruia nu detii controlul permanent.

FA DIFERENTA PENTRU TINE NU PENTRU CEILALTI.

DESCOPERA-TE!

Reclame