Etichete

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul prezent este subcapitolul -Va este teama de moarte – din cartea ”DE LA IDEE LA BANI de Napoleon Hill – publicata in 1937

Pentru unii, aceasta este cea mai cumplita temere. Motivul este evident. In majoritatea cazurilor, teribilele accese de teama asociate cu gandul mortii pot fi transformate direct in fanatism religios. Asa-numitii „pagani” sunt mai putin inspaimantati de moarte decat cei „religiosi”. De sute de milioane de ani omul isi pune aceleasi intrebari, „de unde” si „incotro”. De unde vin si incotro ma duc?

In trecutul indepartat, cei mai isteti si priceputi oameni nu ofereau cu usurinta un raspuns la aceasta intrebare. Ei cereau un pret destul de mare.

„Veniti in cortul meu, imbratisati credinta mea, acceptati dogmele mele si va voi da un bilet care va va duce direct in rai atunci cand veti muri”, striga un lider sectant. Acelasi lider mai spunea: „Nu intrati in cortul meu si Diavolul va va lua si veti arde in flacarile iadului pentru totdeauna.”

Gandul la pedeapsa eterna anuleaza interesul omului pentru viata si posibilitatea de a fi fericit.

Daca liderii religiosi ar fi capabili sa asigure bilete catre rai, trimitandu-i pe nefericiti in iad, soarta celor din urma ar fi atat de groaznica, incat insusi gandul la ea preia controlul asupra imaginatiei intr-o maniera atat de realista ca paralizeaza ratiunea si instaleaza teama de moarte.

Aceasta temere nu mai este la fel de des intalnita in prezent. Oamenii de stiinta au schimbat sensul adevarului despre lume, iar acest adevar ii elibereaza repede pe barbati si pe femei de teribila teama de moarte. Tinerii care urmeaza colegii si universitati nu mai sunt asa usor de impresionat cand aud de „foc” si de „pucioasa”. Cu ajutorul biologiei, astronomiei, geologiei si al altor stiinte inrudite, temerile care au stapanit mintile oamenilor si le-au distrus ratiunea in vremurile intunecate ale Evului Mediu au fost inlaturate.

Intreaga lume este constituita din doua lucruri, energie si materie. Fizica ne invata ca nici materia, nici energia (singurele realitati cunoscute de om) nu pot  fi distruse sau create. Atat materia, cat si energia pot fi transformate, insa nicuna nu poate fi distrusa.

Mai mult decat orice, viata inseamna energie. Daca nici energia, nici materia nu pot fi distruse, e clar ca nici viata nu poate fi nimicita. Viata, asemenea altor forme de energie, poate sa treaca prin diferite procese de tranzitie, de schimbare, dar nu poate disparea. Moartea este, pur si simplu, o alta etapa.

Daca trecerea in nefiinta este o simpla schimbare, atunci, dupa moarte, nu urmeaza decat un somn lung, etern si linistit, iar somnul nu trebuie sa ne provoace teama. Prin urmare, va puteti sterge pentru totdeauna din minte teama de moarte.

Cu toate acestea, din pacate, in zilele noastre inca:

DESCOPERA-TE!

Reclame