Etichete

, , , , , , , , ,

Capitolul 1 – Unde dispar culorile noaptea?

Nu exista culoare in lipsa luminii. Obiectele din jurul nostru nu au culoare proprie independenta. Culoarea se formeaza si se afla in lumina, fie ea artificiala sau naturala. Lumina contine atat cele 7 culori (ROGVAIV- spectrul vizibil), cat si celelalte culori care desi exista nu sunt vizibile ochiului uman. 55 Pentru o mai buna intelegere a legaturii dintre lumina si culoare ar fi utila explicarea procesului numit curcubeul.

Curcubeul este un fenomen optic care apare când lumina Soarelui suferă fenomenele de refracţie, reflexie şi difuzie la întâlnirea cu picăturile de apă din atmosferă. Are aspectul unui imens arc multicolor desfăşurat pe cer. La contactul cu un strop mărunt de apă, lumina albă este descompusă în frecvenţe individuale corespunzătoare culorilor din spectrul vizibil, prin refracţie, la fel ca la intrarea într-o prismă optică. O parte din lumina din interiorul picăturii de apă este reflectată la contactul cu marginea opusă a stropului de apă, iar o alta se descompune încă o dată la momentul ieşirii din picătura de apă, amplificând separaţia culorilor. Separarea în frecvenţele individuale combinată cu existenţa unui număr mare de picături de apă expuse luminii solare creează un curcubeu de formă circulară.(toate curcubeiele ar fi complet rotunde, numai că suprafaţa terestră este un obstacol de netrecut în calea completării cercului.)

Capitolul 2 –  Vinul face sange !?

Daca lumina este dispusa uniform pe o anumita suprafata si lumina contine toate culorile, de ce anumite obiecte au o anumita culoare si alte obiecte au alta culoare? Obiectele au compozitie diferita. Obiectele difera ca si culoare pentru ca compozitia lor difera. Pare banala afirmatia. Totusi… Obiectele au culoarea de care nu au nevoie. Obiectele preiau si inglobeaza in masa lor culorile din lumina de care au nevoie si reflecta culoarea de care nu au nevoie, pentru ca o contin. E un aspect important de retinut. Cu atat mai mult daca facem referire la alimentatie. Educarea maselor privind o alimentatie sanatoasa este importanta. Insa pare un domeniu extrem de amplu ce necesita multa preocupare si studiu pentru a-l intelege pe de-a intregul. Astfel multi aleg sa ramana ignoranti din acest punct de vedere. Si, personal, am incercat de-a lungul timpului sa inteleg cat mai mult ce inseamna alimentatia sanatoasa si sa simplific cat mai mult acest concept. Si am ajuns la acesta idee esentiala, in ceea ce priveste alimentatia: Culoarea tradeaza continutul. In functie de culoarea pe care o are un aliment, vei sti ce contine si ce vei capata o data cu consumarea acelui aliment. (vorbim evident de alimente integrale , nu postprocesate) 56

Vei citi despre omega 3 si antioxidanti si carbohidrati si va trebui sa ai eciclopedia britanica a alimentelor pentru a le cunoaste suficient insa putem rezuma totul astfel.

IDEE ESENTIALA :

– ALB = IMUNITATE

– GALBEN = FRUMUSETE

– PORTOCALIU = IMPOTRIVA CANCERULUI

– VERDE = DETOXIFIERE

– ROSU = IMPOTRIVA BOLILOR de INIMA (SANGE)

– MOV = LONGEVITATE

De acum, in momentul in care consumi un aliment vei sti la ce sa te astepti pe termen lung. „Vinul face sange” doar pentru ca strugurii sunt rosii si lupta impotriva bolilor sangelui. Dar  in aceeasi masura si rosiile, pepenele rosu, rodiile si capsunile „fac sange”. Legumele si fructele contin in varietatea lor toate culorile enumerate mai sus. Pe de alta parte carnea are o singura culoare: crem. Nu face confuzia de a spune ca: carnea este rosie. Culoarea rosu provine de la sangele pe care-l contine . Dar noi nu consumam carne cruda, ci gatita. Iar atunci cand este adusa intr-o forma comestibila are culoarea: crem. Toate tipurile de carne, indiferent de animalul din care provine, au culoarea crem. Nu exista varietate in carne. Laptele este vazut ca un aliment foarte sanatos. Sa admitem ca este putin mai sanatos decat carnea insa este departe de ideea de aliment sanatos pentru corpul uman. Ideea de la care pornesc discutiile contradictorii este: laptele contine calciu. Corect. Insa nu este singurul aliment care are calciu. In plus pentru ca un aliment sa poata fi considerat o sursa de calciu, trebuie ca pe langa calciu sa contina si fier. Calciul nu va fi fixat in oase fara fier. De exemplu brocoli contine calciu si fier. Evident contine mult mai putin calciu decat laptele dar pentru ca in compozitia sa se gaseste si fier fixeaza mai mult calciu in oase decat o face laptele. Pe de alta parte laptele contine pe langa calciu si proteine animale care duc la pierderea calciului din corp prin urina.

CAPITOLUL 3 – Nimic nu e intamplator

Atunci cand te increzi in alimentatiile sanatoase din tabloide, ghicitoare ori tamaduitori cu puteri supranaturale ai toate motivele sa crezi in evenimente extraterestre si anume in legaturi intre evenimente fara cauzalitate. Aud adesea: „-A murit „nu-stiu-cine”. A avut cancer. -Si era sanatos tun. N-a avut nici o boala toata viata. – Asta e. Asa a vrut Dumnezeu.” Nu exista lipsa de cauzalitate. Totul se leaga. Insa se leaga la acelasi nivel. Nu poti afirma despre o persoana ca a murit de cancer de plamani pentru ca nu a tinut post, insa poti spune ca a murit pentru ca fuma. Cauzalitatea logica intre evenimente este aspectul pe care vreau sa il tratez si in problema alimentatiei. Insa inainte de asta urmareste videoclipul si revin-o: http://www.youtube.com/watch?v=BoYMkuPUf6M Bautura racoritaore respectiva este compusa din APA (nu apa filtrata),ci apa obisnuita si o cantitate mare de componenti chimici toxici. Apa intra in corpul tau si isi urmeaza cursul normal, insa acele substante toxice raman, se transforma, se modifica, si modifica compozitia celulara. Vorbim de un pahar de suc. Dar gandeste-te cate pahare de bauturi racoritoare ai consumat pana acum de-alungul vietii. Daca maine doctorul iti va spune ca ai cancer de colon, nu te mira. Ai toate motivele sa fii bonav. Cancer e un cuvant destul de larg si uzual. E atat de uzat incat in limbajul zilnic a devenit banal. Ne-am obisnuit cu el. Pare ca e pretutindeni. Cancer inseamna de fapt o tumoare, in principiu, pe un organ. Tumoarea nu e extraterestra ci este rezultatul alimentatiei si nu numai.

CAPITOLUL – In loc de „ti-am zis eu”

Asadar : totul are o cauza . Insa cauza este efectul unei alte cauze care este un efect pentru o alta cauza si tot asa. Tot ceea ce faci in contextul bio-chimic si fizic cu corpul tau se va rasfrange imediat sau mai tarziu asupra aceluiasi corp. Referitor la mod de gandire sanatos gasesti aici: https://desprenaturaumana.wordpress.com/2012/06/22/esti-sanatos-exact-cat-este-ceea-ce-mananci/ Vorbind strict legat de alimentatie eu , personal, am ales : – Legume si fructe – Diversitate prin culori – Alimente integrale si cat mai autentice posibil Alege si tu! DESCOPERA-TE!

Reclame