Ne mandrim cu tara in care ne-am nascut, cu echipa de fotbal pe care o admiram, cu masina pe care o conducem.

Eu, DA, sunt mandru ca sunt din Giurgiu.

Aveti mai jos o scurta prezentare a judetului vazuta din interior prin ochii unui giurgiuvean.

Giurgiu

GIURGIU

Granite: la sud Giurgiu se invecineaza cu Dunarea – cel mai european vecin. La vest se afla Teleorman cunoscut si ca resedinta lui Liviu Dragnea. La est Giurgiu se invecineaza cu Calarasi, iar la nord se gaseste Bucurestiul sau unde au emigrat moldovenii in ultimii ani

Educatie : din moment ce Giurgiu are cel mai mare numar de analfabeti din Romania, iar Romania are cel mai mare numar de analfabeti din Europa, as putea spune : In Giurgiu e multi prosti.

Cultura : daca in perioada postbelica Giurgiu se mandrea cu personalitati precum Tudor Vianu, Nicolae Cartojan sau Miron Nicolescu; in perioada postcomunista ne-au mai ramas Ovidiu Ioanitoaia, Tica Lumanare si Vali Craciunescu pentru ca acum in perioada post mortem Giurgiu sa se laude cu Butoane, Vali de la Afumati si Adi Talent

Limba: desi limba materna este romana, mai mult de jumatate dintre giurgiuveni vorbesc fluent spaniola si italiana, acestea fiind limbile cerute pentru angajare.

Moneda: general este numita spaga, in termeni medicali: atentie; in termeni academici :protocol ; in domeniul prestarilor de servicii: bacsis; in termeni colocviali: simte-te si tu, iar pentru politicienii giurgiuveni este numita venit neimpozabil.

Turism: cel mai important centru turistic din Giurgiu este centrul orasului… Ruse.
Un alt monument istoric este Podul Prieteniei a carui constructie inceputa in 1952 a durat doi ani. Reasfaltarea podului inceputa in 2012 este in curs de executie.

Politica: indiferent de tipul alegerilor, indiferent daca participa sau nu, PSD castiga cu 100% din voturi.

Bucataria giurgiuveana: dintre specialitatile giurgiuvene putem aminti: Bucegi la 2 litri, seminte bulgaresti cu sare si Saniuta la jumatate.

Sporturi: sportul a avut intotdeauna un loc aparte in preocuparea romanilor de aceea echipa de fotbal Astra Giurgiu are adanci radacini in istoria acestui judet inca din 2012 cand se numea Astra Ploiesti.

Investitii: Fondurile Europene sunt investite rational in judetul Giurgiu existand numeroase sate unde media de varsta este de 60 de ani iar primariile au construit in centru satului spatii de joaca pentru copii.

Transporturi
Giurgiu se mandreste cu prima linie de cale ferata din Romania : Giurgiu – Bucuresti. Prima calatorie in 1869 a durat 2 ore. In 2005 inainte ca linia sa fie inchisa o calatorie Giurgiu – Bucuresti dura tot 2 ore.

Economie: Giurgiu s-a bucurat dintotdeauna de o crestere economica intrucat oamenii de afaceri au investit enorm in domeniul educatiei, sportului si al sanatatii astfel in Giurgiu dezvoltandu-se in ultimii ani zeci de sali de pariuri sportive, spalatorii auto si farmacii.

Telecomunicatii: Cand intri in Giurgiu primesti un mesaj de la Vodafone care iti ureaza: „Bun venit in Bulgaria”.

Importuri: Giurgiu are din 2012 o noua statuie infatisandu-l pe neinfricatul Mihai Viteazul cu securea in mana calare pe cal, acest brav conducator care a invins armata otomana. Statuia a fost confectionata in Turcia. Sa-ti ridice dusmanul statuie, asta inseamna sa fii respectat.

Reclame