Daca ceri unei persoana sa se descrie, in cele mai multe cazuri, va spune cine nu e, cum nu ii place sa fie, ceea ce ocoleste, ceea ce nu doreste. Stiu cine nu esti! Dar stii ce esti?

La inceput suntem pagini goale in propria noastra carte.

Ceilalti ne dicteaza iar noi reproducem insa din momentul in care invatam sa scriem, LIMITA NE ESTE PROPRIA CONSTIINTA. Noi adaugam cuvinte in cartea vietii noastre.

Fundamental fiecare om e la fel de important pentru echilibrul universului. In realitate teama, nesiguranta, lenea si orgoliul au degenerat in razboaie, rasism, antisemism, crima si suicid.

Doua premize si o concluzie

1. Universul este un sistem amplu. Acest sistem e format din mai multe evenimente, fiecare eveniment are in centrul lui o serie de structuri care au luat parte la eveniment. Aceste structuri sunt un ansamblu de entitati. Aceste entitati sunt involuntar interconectate prin mediu. Tot universul e o retea complexa de evenimente si tu, entitatea, ca persoana esti la fel de importanta ca oricare alta pentru ca esti interconectat. Tu cu existenta ta influentezi oamenii din jurul tau mai mult decat ti-ai dori si mai mult decat si-ar dori ei.

Unii oameni sunt demni de laude

Iar altii sunt meniti sa aplaude.

Dar nu e asa, universul e un tot care functioneaza doar prin intrega sa complexitate si intregime. Ne influentam reciproc zilnic in ceea ce conventional numim viata.

2. A doua idee, la fel de importanta, e ca fiecare cauza conduce la un efect care e o cauza pentru alt efect. Explicatie: Te-ai sculat in graba dimineata pleci in graba la serviciu, iti scapa cheile intr-o gropa, te opresi 15 secunde sa le scoti, te urci in masina si cand sa iesi in strada te lovesti de o alta masina al carui sofer nu era atent. Daca cheile nu iti cadeau si nu te opreai acum erai deja in trafic si nu faceai accidientul. Motivul pentru care te-ai lovit e ca ai intarziat cu recuperarea cheilor, cheile ti-au cazut pentru ca te grabeai si nu ai fost atent. Te grabeai pentru ca te-ai sculat tarziu. Te-ai sculat tarziu pentru ca te-ai culcat tarziu. Te-ai culcat tarziu pentru o anume cauza. Si lucrurile decurg asa pana in momentul nasterii. Viata iti este determinata prin prisma faptelor precedenta. Evenimentele tale sunt previzibile prin analiza evenemintelor anterioare din care decurg. Influentezi oameni prin actiunille tale zilnice uneori evident alteori subtil doar printr-o privire, printr-o miscare sau doar prin existenta. Ideea e pe larg descrisa in Teoria Haosului.

Nu stiu cand e momentul oportun pentru fiecare sa actioneze acolo unde il doare dar stiu ca esti influentat si influentezi in aceeasi masura. Constientizeaza ca si cel mai infim gest poate fi important in viitor. 

VIATA TA E IMPORTANTA IN MASURA IN CARE TU II ACORZI IMPORTANTA.

Reclame